Faux Freckles

Een van de meest gewilde behandelingen in de wereld van permanente make-up momenteel is “Faux freckles”. Dit is een behandeling waarbij we met semi-permanente make-up mooie sproetjes op je wangen en neus aanbrengen. Het aantal en de locatie van deze schattige bruine vlekjes op je gezicht mag je zelf bepalen.

Waarin verschilt een tatoeage van Faux Freckles?
Het grootste verschil tussen deze twee behandelingen is dat gewone tatoeages permanente inkt gebruiken die ook dieper in je huid dringt, terwijl semi-permanente make-up een semi-permanente inkt (pigment) gebruikt die na jaar tot anderhalf jaar vervaagt. Wij zorgen er voor dat het pigment heel ondiep in de huid wordt gezet. Soms zie je hierdoor dat het sneller vervaagt, maar hou er rekening mee dat er een moment komt dat je ze niet meer wilt. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat het niet permanent is. Hoe aanlokkelijk dat ook klinkt omdat je dan geen touch-ups nodig hebt, maar ook als je het pigment te diep zet gaat de kleur veranderen en worden je sproetjes grauw terwijl ze juist zonnig en warm van kleur moeten zijn!
Hoe wordt het tatoeëren van sproeten gedaan?
De eerste stap is bepalen wat jij wil aan de hand van wat voorbeelden die je kunt laten zien. Daarna tekenen we eerst de sproetjes op je gezicht met het gewenste aantal sproeten op de plaatsen die jij wil, met behulp van een zacht potlood. Zodra je helemaal gelukkig bent met de tekening begint de behandeling. Met een semi-permanent make-up apparaat plaatsen we de sproetjes semi-permanent in je huid waardoor onregelmatige vormen en kleuren ontstaan die lijken op natuurlijke sproetjes. We gebruiken semi-permanente make-up inkt, waardoor de sproeten niet permanent zullen zijn, maar na verloop van tijd zullen vervagen. De sproetjes worden rond je wangen en neus worden verspreid en asymmetrisch geplaatst zodat ze er zo natuurlijk mogelijk uitzien.
Is de procedure pijnlijk?
De behandeling is prima te doen en duurt niet lang. Na de behandeling zien de sproetjes rood en gezwollen. De volgende dagen worden ze nog donkerder om na een dag of 5 weer te verdwijnen met het loslaten van de korstjes. Na enkele weken is de kleur optimaal! Pas na 2 weken mag je weer foundation opbrengen indien gewenst!
Wanneer heb ik een touch-up nodig?
De mooiste freckles ontstaan door meerdere “lagen” aan te brengen met verschillende tinten zomers bruin. Je kunt doorgaan tot je helemaal tevreden bent. Stoppen na 1 behandeling is ook prima! Vaak wil je de sproetjes wat uitbreiden voor een natuurlijke look. Als je vindt dat je pigment is vervaagd, of als je meer sproetjes wil doen we dit tijdens de touch-up 6 tot 8 weken na de eerste behandeling. Als je genoeg hebt van je sproeten, wees dan geduldig en ze zullen na een jaar geleidelijk vervagen.
Hoe lang gaan faux freckles mee?
Afhankelijk van uw huidtype en levensstijl gaan ze 6 tot 12 maanden mee. Als we ze dieper zouden plaatsen kan het zijn dat ze blijvend zijn, dit doen we niet. Als je veel wordt blootgesteld aan zonlicht zonder zonnebrandcrème, of als je veel chemische peelings uitvoert, moet u weten dat uw Faux freckles u sneller in de steek zullen laten.
Heeft de huidskleur of het huidtype invloed op het tatoeëren van sproeten?
De kleur van je huid heeft geen invloed op je sproeten, omdat er voor elke huidtint geschikte pigmenten zijn, dus maak je geen zorgen
wenkbrauw gezet voor pmu

Faux Freckles

Eerste behandeling
€ 225
Touch Up
€ 99
WIJ NEMEN DE TIJD

BOEK JE AFPRAAK ONLINE

model PMU